Χρυσός Σκούφος 2010

Πιπεριές γεμιστές με πέστο αντζούγιας

Τα υλικά μας:

  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 12 φιλέτα αντζούγιας
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. της σούπας ξύδι
  • Μισό ματσάκι μαϊντανό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγο αλάτι

Εκτέλεση

Ψήνουμε τις πιπεριές μας. Φιλετάρουμε τις 6 αντζούγιες οι οποίες πρέπει να μας δώσουν 12 φιλέτα αντζούγιας.

Καθαρίζουμε τις πιπεριές μας και τις κόβουμε σε 6 κομμάτια κατά μήκος (όπως στην φωτογραφία)

Έπειτα παίρνουμε τα 6 φιλέτα αντζούγιας και τα τοποθετούμε επάνω στις πιπεριές τις οποίες και τυλίγουμε.

Παίρνουμε τα υπόλοιπα υλικά για το πέστο μαζί με τα υπόλοιπα 6 φιλέτα αντζούγιας και τα περνάμε όλα μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πάστα. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε ένα πιάτο τα 6 μικρά ρολλά της πιπεριάς με την αντζούγια και με ένα μικρό κουταλάκι ρίχνουμε επάνω από το κάθε ρολό το πέστο μας.

Καλή μας όρεξη!